Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Akaattikotilo ruokailee

Akaattikotilokin tarvitsee monipuolisen ruokavalion. Nämä lemmikit ovatkin lähes kaikkiruokaisia ja on helpompi listata asioita, mitä akaattikotilot eivät saa syödä.

Hyviä ruoka-aineksia:

Porkkana, salaatinlehdet, kurkku, omena, tomaatti, bataatti, mandariini, peruna jne... Jos kasvikset ja hedelmät ovat ulkomaalaisia, ne tulee pestä ja kuoria, sillä ulkomaalaiset vihannes ja hedelmätuotteet sisältävät haitallisia (jopa kohtalokkaita säilöntäaineita ja muita myrkkyjä.) Kotilot syövät myös lihaa, jota voi sillointällöin tarjoilla pieninä annoksina, liha ei kuitenkaan ole kotilon pääravinto. Jos tarjoilet lihaa, varmista että se on täysin suolatonta ja mausteetonta. Parhaimmaksi lihanlähteeksi olen kuitenkin kokenut koiran/kissan turvotetun kuivamuonan, eli raksut/nappulat :) Kesällä on myös hyvä käydä keräilemässä voikukanlehtiä, katsothan kuitenkin, ettet ota lehtiä mistään, missä ne mahdollisesti ovat voineet saastua pakokaasun (autot) takia. Kaikki ulkoakin kerätty on kuitenkin syytä pestä huolellisesti.

Kiellettyjen ruoka-aineiden lista

Avokado
Hillot
Jauhot
Makkarat, nakit ym. lihajalosteet
Maustetut ruuat (suolainen, rasvainen jne.)
Nuudeli
Pasta
Piltit, jotka sisältävät sitruunahappoa
Pinaatti, pinaattiletut
Punajuuren naatit
Raparperi
Riisi
Sipuli
Sitruuna
Suolaheinä
Säilykehedelmät ja -vihannekset
Turvottamattomat kissan-/koiranraksut
*lista on hyväksi todettu ja otettu kultakotilo-foorumilta, kiitos kultakotilo-foorumille :)

Tärkeää akaattikotilolle

KALKKIa tulisi olla jokaisella kotilla saatavilla koko ajan. Kalkista kotilo saa tarvittavat aineet kuorensa uusimiseen sekä kasvamiseen. Todella hyvä kalkinlähde on esimerkiksi linnuillekkin tarjoiltava seepiansuomu, näitä saa eläinkaupasta halvalla (esim. faunatar 99sent.) Muita kalkinlähteitä on mm. kalkki jauheena tai sitten ihan kananmunankuoria, mutta parhaaksi ja halvimmaksi vaihtoehdoksi olen todennut seepiansuomun.

Seepiansuomu on oiva kalkinlähde kotilolle.

Akaattikotilo asuu

Niinkuin myös muut eläimet, myös akaattikotilo tarvitsee oman asuinpaikkansa. Kotilo on terraarioeläin, esimerkiksi vanha akvaario on mainio koti kotilolle, kuitenkin akvaarion kansi tulee olla sellainen, josta ilma kulkee hyvin, ja liika kosteus pääsee haihtumaan. Ensialkuun voi hyvinkin ostaa muovisen terraarion (ja miksipäs ei voi sitä myöhemminkin pitää). Nämä Kuvassakin esiintyvä faunat eivät tosin ole kovin isoja. On olemassa myös ns. smartteja, niitä saa tavarataloista / kaupoista hyvinkin halvalla.

Faunarium

Faunat ovat aika halpoja ja hyviä. Akaattikotilo arvostaa enemmän tilavampaa kuin korkeampaa terraariota.

Kotilot totuttelee

On tietenkin jokaisen oma asia, haluaako kotilonsa tottuvan ihmisiin. Itse olen ainakin totuttanut ja käsitellyt kaikkia kotiloitani, ja ne ovatkin sosiaalisia, matkustelevat käsivarrella ja ovat kädessä. Kun otat kotilon käteesi, muita kastella kätesi hyvin ennen tätä, jotta kotilon poisottaminen helpottuu. Älä koskaan kisko kotiloa kämmeneltä pitäen kiinni sen kuoresta! Liikuttele hiljalleen kotiloa pois kämmeneltä. Käsittele aina kotiloita varoen, korkeat pudotukset ovat useimmiten kohtalokkaita. Muista kotiloiden kanssa touhutessasi myös hyvä käsihygienia puolin ja toisin :)

Tekstit © Unique, ALL RIGHTS RESERVED. Ei saa kopioida!

©2019 - suntuubi.com